Föreläsningar

Kommande föreläsningar

 • Gnosjö bibliotek, Gnosjö
  Mån 22 sept 2014
 • Köping bibliotek, Köping
  Ons 1 okt 2014
 • Spira, Stockholm
  Tors 2 okt 2014
 • Familjeträff La Casa, Södertälje
  Lör 4 okt 2014
 • Familjeträff Barnens Vänner, Stockholm
  Ons 8 okt 2014
 • Håbo bibliotek, Bålsta
  Tors 9 okt 2014
 • AC Skaraborg, Skövde
  Ons 15 okt 2014
 • Piteå bibliotek, Piteå
  Tors 16 okt 2014
 • AC Göteborg, Göteborg
  Lör 18 okt 2014
 • Studiefrämjandet Västerås, Västerås
  Lör 25 okt 2014
 • AC Uppland, Uppsala
  Lör 22 nov 2014

Tidigare föreläsningar

"Vi i Adoptionscentrum Skaraborg hade under maj 2011 glädjen att lyssna till en föreläsning om adoption med Mary Juusela. Med humor och allvar skildrade hon sin egen uppväxt som adopterad och gav verkligen insyn i hur det är att bli betraktad som annorlunda och i vissa avseenden också vara det. Med detta som bakgrund berättade hon sedan om sin bok. Det blev en kväll med ett viktigt och engagerande budskap framfört på ett proffsigt och inspirerande sätt. Mary och hennes föreläsning kan rekommenderas på det varmaste!"

Anita Johansson, adoptivförälder och kontaktperson för Adoptionscentrum Skaraborg

Testimonials

"Mary berättade på ett både inspirerande och roligt sätt om sin uppväxt som mörk i ett vitt samhälle, en berättelse som förhoppningsvis ger mig en ökad förståelse för hur det kan bli för mina adopterade barn att växa upp. Det var till stor del en mycket personlig berättelse som lockade till både skratt och tårar, samtal och diskussioner. Förankringen i de samtal Mary haft med många andra adopterade och deras familjer, och som resulterat i hennes bok, gav bredd och en mycket seriös inramning till berättelsen - hon vågade berätta historier både om de lyckade och misslyckade adoptionerna. Mary talade fritt ur hjärtat och delade med sig av glädje och sorg, i ett mycket högaktuellt ämne. Jag önskar verkligen att många fler får ta del av hennes föreläsning"

Maria Edin, adoptivförälder samt aktiv i Adoptionscentrum Norrbotten

"Jag upplevde Marys föreläsning som intressant för vi adoptivföräldrar känner en gemenskap med Mary. Vi fick följa med på hennes resa fram till nu. Mary bjöd på sig själv och jag upplevde henne som en trevlig föreläsare som kan fängsla sin publik. Vi adoptivföräldrar är väldigt intresserade att lyssna på någon som levt längre i Sverige än våra egna barn för att höra vad som eventuellt våra barn kommer att få stöta på, både negativa och positiva möten. Marys föreläsning lämnar ingen oberörd, det är nära till både skratt och gråt. Jag tycker även att Marys bok var väldigt intressant att läsa för där fick man också ta del av andra adoptivfamiljer och deras syn på sin uppväxt. Tack Mary!"

Camilla Saksa, adoptivförälder och ordförande för Adoptionscentrum Västerbotten

Prenumerera
på mitt nyhetsbrev